*

Niinimäki Olli

Järkevää työttömien aktivointia

En tuhlaa omaa aikaani aktiivimallin kritisoimiseen, vaan totean vain, että työttömien aktivoiminen kannattaisi aloittaa siitä, että vaaditaan työttömältä, että hän kirjautuu säännöllisesti osoitteeseen te-palvelut.fi.

Sen voisi aloittaa maltillisesti, vaikka niin, että työttömän pitäisi olla kirjautuneena sivustoon 10 minuutin ajan kuukaudessa.

Mitään teknisiä esteitä tämän toteuttamiselle ei voi olla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onko olemassa kahdenlaisia työttömiä, sellaisia joita ainoastaan aktivoidaan eli viihdytetään sopivasti ja sellaisia joille on tarkoitus löytää töitä?

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Aktiivimallikin olisi voitu tehdä fiksusti eli kannustavalla mallilla eikä tyypillisellä Suomen mallilla. Jos olisi lisätty tuo muutama prosentti aktiivimaliin osallistuville niin sillä olisi ollut huomattavasti parempi vaikutus kuin nykyisellä demotivoivalla mallilla, jossa rankaistaan sellaisestakin, johon ei voi itse mitenkään vaikuttaa. Loppuvaikutus olisi taloudellisesti takuusti ollut parempi kuin "laskennallisesti paremmassa" kyykytysmallissa.

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Rafael Rantala. Tämän kansalaisaloitteen https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810 allekirjoittajat vaativat HE 124/2017 kumoamista ja esittävät sen tilalle tilalle "aidosti palkitsevaa aktiivimallia", joka antaisi 4,65 prosenttia lisäyksenä aktiiviselle työttömälle työttömyyskorvausta korottaen, jos hän työllistyy joko palkkatyöhön tai sovittuun vapaaehtoistyöhön tai muuten osoittaa aktiivisuuttaan.

Käyttäjän ErkkaRuotsalainen kuva
Erkka Ruotsalainen

Työkkärin sivuilla on jo nykyäänkin käytävä melkeinpä päivittäin katsomassa mihin töihin työkkäri käskee hakea karenssin uhalla. Josset huomaa koko käskyä niin se on voivoi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

...työttömän pitäisi olla kirjautuneena sivustoon 10 minuutin ajan kuukaudessa.

Mitään teknisiä esteitä tämän toteuttamiselle ei voi olla.

Juu ei. Se on helppo automatisoida.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Nyt ei tarvita kuin työttömille tietsikoita ja netti. Ja monelle opetusta siitä, miten päästään kyseiselle sivulle. ;)

Henry

Juhani Vehmaskangas

Kyllä tässäkin asiassa tulee järki voittamaan, ja Sipilä häviää - mutta mihin, ja mitä hän sitten keksii. Ongelma: Juhalla on liikaa pelimerkkejä.

Toimituksen poiminnat